Utdrag från polisen.se

2011-05-23 16:11, Sammanfattning vecka, Älvkarleby

Närpolisrutan Tierp/Älvkarleby V 20

Polisrutan, information från Tierpspolisen. Avser tiden 11-05-16 – 11-05-22.

Älvkarleby kommun.
Det har stulits två cyklar i Skutskär och ett förtält till en husvagn på Långsandsvägen. Preem bensin i Skutskär har drabbats av ännu en bensinsmitning.
En bil har utsatts för skadegörelse, gärningsmannen är känd. Ännu ett bidragsbrott har anmälts av Försäkringskassan.

Tierps kommun.
Tre våldsbrott har anmälts, två tonårskillar slogs på Grevegatan i Tierp och två kvinnor har misshandlats av kända gärningsmän, det ena fallet i Tierp och det andra i Tobo.
Stölder har det också anmälts, från ett fritidshus i Tierpstrakten har en vedklyv, en motorsåg och en röjsåg stulits sedan man brutit sig in i förrådet.
Vid en bilfirma i Tierp greps en man som stal metallskrot ur en container och i Månkarbo har en kamera stulits ur en väska och en villa har haft inbrott, men tjuvarna verkar ha blivit skrämda och har inte fått med sig någonting.
I Hållnästrakten har det varit inbrott i ett fritidshus, det är ännu oklart vad som stals. Tendensen från tidigare veckor verkar hålla i sig, med fritidshusinbrott längs kustområdet.
I en lagerlokal i Skärplinge har någon brutit sig in och stulit kopparkärl och verktyg.
Skadegörelse är något som vi tyvärr har nästan varje vecka i Tierpsområdet. Den här gången har det klottrats på OKQ8-macken i Tierp och två förskolor i Tierp har haft skadegörelser, man har slagit sönder barnens leksaker! En bil på Bergsgatan tändes på och eldades upp och en annan bil som stod bredvid fick skador av värmen.
I Sandby har två fönsterrutor skjutits sönder med luftvapen och en parkerad bil på Kyrkogatan i Tierp fick huven repad med ett vasst föremål.
En narkotikapåverkad man togs in för provtagning och vid avvisiteringen framkom omständigheter som gör att han misstänks även för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

Vi vill ha in iakttagelser om bilbranden som skedde lördagen den 21:a mellan kl. 23:00 och 23:40. Alla iakttagelser av personer i området är intressanta! Ring polisens Tipstelefon på 11414!

Niklas Hållkvist, chef närpolisen i Tierp/Älvkarleby

 

(källa: http://www.polisen.se)

 

 

Monika säger: Verkar hända en hel del i Älvkarleby/Tierp, tung kriminalitet!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: